Een pup kopen

Een pup kopen bij werkhonden kennel “van de Vroomshoeve”

 

Algemene informatie voor het kopen van een pup.

Ben heel geduldig en ben bereid om te wachten. De meeste goed gefokte pups zijn vaak al besproken of direct na de geboorte al verkocht. Het beste is om uzelf bij een goede fokker op de lijst te plaatsen. Ga ook eens kijken van te voren hoe e.e.a. er uit ziet bij de
fokker. Soms zult u ver moeten reizen voor die enige goede pup en soms is deze duurder dan de pups van brood fokkers en kranten- en marktplaats aanbieders. Maar gelooft u mij ,het is zeker de moeite waard. Die goedkope hond uit de krant (of op marktplaats) is vaak ook duurkoop, doordat deze pupjes vaak van alles mankeren en de dierenartsen zijn tegenwoordig ook niet misselijk in hun prijzen. (Er zijn uitzonderingen ,maar u heeft dan gewoon geluk gehad). Bedenk dat die zielige beelden op tv door ons zelf instant gehouden worden, doordat u zelf dat zielige hondje een kans wilt geven. Terwijl u bij de aankoop van deze arme schat de fokker van deze pup
alleen nog maar stimuleert om nog meer te fokken. Wanneer hij zijn pups niet kwijt raakt zal hij uiteindelijk iets anders gaan doen.

Hoe gaat het bij van de Vroomshoeve in zijn werk?

Het reserveren van een pup die nog niet geboren is.

Wij plaatsen u op een zogenaamde reserveringslijst voor een bepaald nest dat we verwachten en waarvan u graag een pup wilt hebben. Het plaatsen op deze reserveringslijst is kosteloos. Wij kunnen u dan tevens vertellen op welke plek u staat op de lijst. Mocht het zo zijn dat u bij ons op de reserveringslijst staat en dat u toch elders een leuk puppy heeft gekocht dan is dat geen probleem maar laat het eventjes weten (In de praktijk blijkt dat veel mensen niet het fatsoen hebben om eventjes te bellen / mailen om te laten weten dat ze van hun pup afzien). Als de pups bijna geboren worden dan gaan we u informeren dat de pups bijna geboren worden en of u nog steeds
interesse heeft. Als de pups geboren worden dan weten we of er een pupje voor u bij is (dit is natuurlijk afhankelijk van welke plaats u op de lijst staat en hoeveel pups er zijn en in welke verhouding (reutjes/teefjes) dan dient u ook een aanbetaling te doen van 50% van het aankoopbedrag.
Tot de pups 3 weken oud zijn laten we niemand bij de pups (behalve ons zelf en indien noodzakelijk een dierenarts). Dit in verband met eventueel infectiegevaar en de rust voor de moeder. Daarna mag u komen kijken als u wilt (na afspraak uiteraard). U weet dan nog niet welke pup u krijgt maar kunt zich wel een indruk van het nest vormen. Op een leeftijd van 6 weken krijgen de pups hun eerste enting. Vanaf 7 weken mogen de pups naar hun nieuwe baasjes mits ze gechipt zijn door het raad van beheer. Het ophalen van de pups gaat op volgorde van waarop men op de lijst staat. De pups worden ook dan pas uitgezocht.

Het kopen van een al geboren pup.

Als de pups al geboren zijn dan kunnen we u direct vertellen of er nog pups beschikbaar zijn (meestal is dit trouwens niet het geval) en op welke plaats u staat (bv. vijfde keus teefjes). Als er dan toch nog een pup over is en u heeft interesse dan vragen wij ook om meteen een aanbetaling te doen en dan zal ook die pup voor u gereserveerd staan.

Aanbetaling?

In het verleden is gebleken dat er mensen zijn die een hondje reserveren, ook zeer geïnteresseerd doen maar dan op het laatste moment toch afzeggen. Dit is voor ons als hobby fokker/fokker erg frustrerend. We hebben dan meestal al verschillende mensen nee verkocht en moeten dan alsnog op zoek naar een nieuw baasje. Om dit te voorkomen vragen wij voortaan een aanbetaling. Hierdoor blijkt dat het kaf van het koren gescheiden wordt en dat alleen de echt geïnteresseerden overblijven. Als u toch afziet van de pup (om welke reden dan ook) wordt de aanbetaling ook niet terug betaald.

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen dan kunt u ons een mail sturen aan @Vroomshoeve